Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles otsust kommenteerides, et nii nagu kardetud, keskendus riigikohus jälle asja vormile, mitte sisule. "Kaebust esitades avaldasime lootust, et riigikohus arutab asja sisulist poolt, mitte ei keskendu juba varem välja öeldud vormilistele avaldustele – kahjuks nii ei läinud."

"Riigikohtu otsuses on toodud rida vormilisi põhjendusi, miks Keskerakonna kaebust mitte rahuldada, kuid mingit tõsiseltvõetavat diskussiooni e-valimiste usaldusväärsuse ja legitiimsuse üle ei toimunud," selgitas Toobal. "Kuid meie soovisime hinnangut just e-valimiste usaldusväärsuse ja legitiimsuse osas. Soovisime riigikohtu seisukohta, kas e-valimised on Põhiseadusega kooskõlas. Selle üle aga arutelu ei toimunud ja seega me ka vastust ei saanud."

Toobali sõnul on elektroonilise hääletuse ümber toimuv lausa müstiline. "Leitakse tõsine turvaauk valimistulemuste mõjutamiseks ning e-valimiste projektijuht tunnistab seda probleemi. Seejärel teatab riigikohus, et e-valimistel toimuvad rikkumised võivad oluliselt mõjutada valimistulemust. Sellele vaatamata ei võeta midagi ette ning e-valimiste puuduste ees pigistatakse silmad kinni ja lihtsalt ignoreeritakse täiesti reaalset ohtu valitavate esinduskogude legitiimsusele."

"Ka Euroopa Parlamendi töörühm leidis oma seminaril, et e-valimistega saavutatud kõrge valimisaktiivsus ja valimiste odavus jääb paljude turvariskide varju. IBM-i endine turvaekspert Barbara Simons leidis, et e-hääletuseks pole veel aeg küps, sest turvalisust ei suudeta tagada piisaval tasemel," lisas Toobal.

“Meil ei jää muud üle kui tõstatada e-valimiste probleem üles ka riigikogus ning otsida tuge ekspertidelt. Leian, et seni, kuni pole e-valimiste turvalisus ja usaldusväärsus 100 protsenti selge, ei tohiks e-valimisi enam rakendada. Samuti leian, et asjade sellisele käigule peab oma hinnangu anda Euroopa Kohus," lõpetas Toobal.