"Kui vaadata seda valikut, siis Ken-Marti Vaheril on kaheaastase kogemusega endise justiitsministrina ja nelja aastase kogemusega õiguskomisjoni esimehena kindlasti olemas arusaam ja ülevaade siseturvalisusest tervikuna," kommenteeris Laanet Delfile IRLi valikut siseministri kohale.

Laanet möönis, et kindlasti on Vaheri varasemad kiiruseületamised selleks nõrgaks kohaks, mida saadakse talle ette heita, aga ta (Laanet - toim.) usub, et Vaher on õppinud oma vigadest. "Ta kindlasti peab olema oma käitumiselt ka kõigile eeskätt selle ministeeriumi ja allasutuste töötajatele eeskujuks," sõnas Laanet.

Laanet ütles, et Vaheril tuleb nullist hakata erinevate organisatsioonide siseelu tundma õppima. Ühest küljest peab Laanet seda plussiks, et Vaher ei ole varasemalt olnud seotud mingite isiklike sidemetega erinevate allorganisatsioonide vahel. "Nõrk pool on see, et ta ei tea täpselt, mis seal sees on toimunud."

Üldjoontes peab Laanet Vaheri asetamist siseministriks mõistlikuks. "Jah, ma arvan, et ega seal rohkem valikuid ei saanud olla. Pomerantsi ja Vaheri vahel see valik tuli teha." Ta lisas, et kui Marko Pomerants alustas, oli tal kindlasti kogemust ja teadmist sellest valdkonnast vähem kui täna on Ken-Marti Vaheril.