“Sellise sündmuse puhul tekib alati kahtlus, et tegemist võib olla kampaaniaüritusega,” selgitas Uudelepp Delfile.

“Niisuguse kahtluse poolt räägivad ürituse korraldamine ilmselgelt kiirustades, ajastamine valimisnädalale, idee tulek kandideeriva erakonna esimehelt, piletite jagamine tasuta ning suuresti hoolikalt valitud adressaatidele ja soovimatus täpsemalt selgitada, kes ja miks muusikutele selle ettevõtmise kinni maksis,” sõnas ekspert. Taustal on ka teadmine, et Keskerakonnal on seekord kampaania rahastamisega raskusi. Mitme trükise või ürituse puhul on juba kahtlus olnud, et kampaaniat tehakse maksumaksja raha eest.

“Kui tegemist on kampaanialiku terviklahendusega, siis võivad kontserdil käinud inimesed veel selle nädala jooksul mõnd kirja oodata, kus neile meenutatakse kultuurisündmust ja juurde pakutakse valimispropagandat ning läbi lillede meeldetuletust, keda peaks valima. Kui nii peaks minema, oli kindlasti tegemist valimiskampaania osaga,” ennustab Uudelepp.

Eile õhtul esinesid Nokia kontserdimajas maailmakuulsa Peterburi Maria teatri sümfoonikud linnarahvale tasuta.

Orkestrandid tulid Tallinna valimiste eel Tallinna linnapea Edgar Savisaare kutsel, kes ka ise eile korraks lavale astus. Orkestri reisikulud kattis Peterburi linn, kontserdisaali üüri tasus Tallinna linn. Orkester teatas oma tulemisest ainult neli päeva ette.

Pileteid üritusele ei müüdudki — Nokia kontserdisaali 1800 kohta jagas välja linnavalitsus, kuid osa pileteid jagati tasuta ka kontserdisaali kassast kontserdi eel.