Lõhmus rääkis Kuku raadio "Äratajale" antud intervjuus, et lastele on kõik igapäevaseks eluks vajalik tagatud ja endine elurütm on taastumas.

Lõhmuse sõnul hakkab nüüd pääsenutele, lastekodu töötajatele ja hukkunute omastele kohale jõudma, mis juhtus ja seetõttu on vajadus psühholoogilise abi järele suur. Ta lisas, et nüüd on tegutsemist jäänud vähemaks ja inimesed on saanud olla omaette. Iga päevaga on tulnud juurde inimesi, kes vajavad nõustamist ja psühholoogilist abi.

Materiaalset abi on pakutud palju ja üle maailma. Ühendust on võtnud Soomes, Rootsis, Leedus, Saksamaal ja USAs elavad inimesed. Lõhmus rääkis, et asjade paigutamise ja ladustamisega on praegu ka veidi probleeme. Hetkel on kokku lepitud, et abistajatelt võetakse kontaktid ja kui leitakse uusi ladustamise kohti, siis antakse sellest teada. Lähipäevil kutsutakse kokku koosolek, kus arutatakse, mis saab lastekodu taastamisest edasi.

Lastekodu põlengus hukkus kaheksa last ja kaks täiskasvanud hoolealust. Laupäeval toimus tules hukkunud sõpradega hüvastijätmine.