Eelnõu, mille poolt oli 397 ja vastu 32 rahvaesindajat, keelab ka USA koostöö ÜRO poolt inimsusvastaste roimade käsitlemiseks asutatud Rahvusvahelise Kriminaalkohtuga.

Eelnõule lisatud eelarvenõue on senatis juba esialgse heakskiidu leidnud ja peaks oodatavasti peagi ülemkojas ka vastu võetama.

Pool lisasummadest — 14,5 miljardit dollarit — läheb kaitseministeeriumi käsutusse. Ülejäänust 3,8 miljardit kulutatakse lennuväljade julgeoleku tugevdamiseks, 5,5 miljardit New Yorgile 11. septembri rünnakutest toibumiseks, 175 miljonit FBI-le terrorismivastaseks tööks. Iisrael saab 200 miljonit dollarit lisa-abi rahvusvahelise terrorismiga võitlemiseks. Läänekalda ja Gaza sektori elanikud saavad 50 miljonit dollarit humanitaarabi, kuid eelnõu keelab rangelt selle raha kasutamise Palestiina Omavalitsuse toetuseks.

Eelnõu suunab veel 110 miljoni dollarilise abipaketi endise Nõukogude Liidu vabariikidele, eelkõige Kõrgõzstanile, Usbekistanile ja Tadžikistanile, mis on lubanud Ühendriikidel oma baase Afganistani sõjategevuseks kasutada.

Eelnõu piirab USA osavõttu rahvusvahelistest rahukaitsemissioonidest, kui USA sõjaväelasi ei vabastata Rahvusvahelise Kriminaalkohtu jurisdiktsiooni alt.