Peaminister Julia Gillard ütles, et tegemist on relvajõudude suurima kodumaise lähetusega rohkem kui 30 aasta jooksul ning see aitab Queenslandi põhjaosal viienda kategooria tormi tekitatud kahjudest taastuda.

"See on väga suur operatsioon," ütles Gillard BNSi vahendusel.

Täna teatati ka Yasi esimesest kaudsest ohvrist, üks mees suri vingumürgitusse, mille põhjustas suletud ruumis töötanud generaator. Kuigi kaks meest on kuulutatud kadunuks, pole veel teatatud ühestki otsesest tormiohvrist.

Sajad päästetöötajad püüavad jõuda tormis laastatud linnadesse, kus kümned tuhanded inimesed on ilma elektri, vee ja sideühenduseta.

Queenslandi eriolukordade minister Neil Roberts ärgitas inimesi kannatlikkusele, öeldes, et nendeni jõudmine võtab veel aega.

Reedel saabus taasavatud Townsville'i sadamasse laev 2700 tonni toidu ja muu hädavajalikuga.

Yasi teele jäänud Cardwelli linnast tehtud õhufotod näitasid tohutut hävingut. Majad olid kvartalite kaupa maatasa. Naabruses asuvas Tully Headsis oli osa majadest minema uhutud, teistest järel vaid rusuhunnikud.

Cairnsi linnast lõunas on elektrita üle 150 000 inimese ning veel tuhandetel pole joogivett.

Kuigi Yasi tekitatud kahju osutub ilmselt kardetust väiksemaks, võib see ulatuda 1,5 miljardi Austraalia dollarini (üle 1,1 miljardi euro).