"Hea tallinlane, käisin hiljuti Soomes ja nägin oma silmaga, kui pungil on laevad Eesti inimestest. Enamik neist ei sõida aga ostu- ega puhkusereisile. Inimesed käivad laevaga Soomes tööl, sest kodumaa neid enam ei vaja,“ seisab Keskerakonna poolt levitatavas Savisaare kirjas.

Pealinna meer kinnitab, et Tallinnast väljuval laeval on tallinlasi siiski vähem kui mujalt Eestist minejaid. „Tallinna rahval on veel tööd ja leiba. Hiljaaegu tõstsime kümme protsenti bussijuhtide palkasid ja ka õpetajate ja lasteaednike töötasu oleme suutnud hoida kõrgemal kui mujal Eestis,“ märgib Savisaar, kuid jätab mainimata, et aasta varem oli bussijuhtide palkasid sama palju vähendatud.

„Avasime 25. jaanuaril Tallinna tööbüroo ja peatselt on tulemas ka tööbörs, kus jagatakse nii sotsiaalseid kui ka erasektoris linna toetusel asutatud töökohti. Vaatamata valitsuse poolt läbi viidud karistuskärbetele on Tallinnas siiski säilinud ranitsatoetus lastele ja hinnatõuse kompenseerida aitav pensionilisa eakatele. Mitmed omavalitsused, kus võimul Keskerakond, on meist ka eeskuju võtnud — pensionilisa maksab ka näiteks Sindi linn,“ jätkab Savisaar.

Olukord terves Eestis on aga Keskerakonna esimehe sõnul traagiline. „Elanike arv kahaneb peale Tallinna ja Harjumaa kõikides maakondades. Eesti ajaloos 1944. aasta „Suure põgenemisena tuntud“ sõja jalust lahkumine viis meilt 60-70 000 inimest. Praeguste ränkade majanduskriisi aastatega on Eesti kaotanud umbes samas suurusjärgus rahvast. Täpsemad numbrid on aga praegu kõige hoolikamalt varjatud riigisaladus,“ väidab Savisaar.

Eestist minnakse eelkõige Soome ja Savisaar usub, et teab ka selle põhjuseid. „Soomes on astmeline tulumaks, kehtib ettevõtete tulumaks, toiduainetel on madalam käibemaks ehk on olemas kõik see, mille sisseviimist ka Eestis on Keskerakond kogu aeg taotlenud. Soomes iseenesestmõistetavad asjad on iseenesestmõistetavad ka eestlastele — muidu meie inimesed sinna ju ei põgeneks,“ leiab ta.

Reformierakonna ja IRL-i valitsus soovib Savisaare sõnul vahendeid valimata võimule klammerdudes põlistada meie praegust maksu- ja sotsiaalsüsteemi, mis sarnaneb tema hinnangul rohkem Venemaale ning vastandub täielikult Soomele. „Selle poliitika tulemuseks on rikaste rikastumine ning vasttärganud keskklassi vaesumine. Ansipi võimu jätkumisel võid olla kindel, et Eesti rahvaarvu langus kiireneb veelgi,“ leiab Keskerakonna esimees.

„Hea tallinlane! Aitab tööpuudusest! Aitab valitsuse genereeritud hinnatõusudest! Aitab väljarändest!“ kuulutab Savisaar lõpetuseks.