Sellest nähtub, et Daalder arutas tuumadesarmeerimist Hollandi välisministri Maxime Verhageniga, kes oli diskussioonidel NATO strateegilise kontseptsiooni üle toetanud sakslaste ettepanekuid tuumadesarmeerimise osas. Samas rõhutas Verhagen, et külmutas "Hollandi-sisesed diskussioonid tuumarelvastuse Madalmaades paiknemise üle, sest seda peab arutama NATO", vahendab BNS.

"Daalder tänas Verhagenit ja toonitas, et liitlaste kokkulepped tuumarelvastuse kohta Euroopas oleksid häid transatlantilisi suhteid silmas pidades hindamatud ning neisse peaksid olema kaasatud kaheksa riiki, mille territooriumil paikneb tuumarelvastus, ja lisaks veel Leedu," on öeldud WikiLeaksi avaldatud dokumendis.

Selle teate peale hakkasid USA saatkonnast tulema tuumarelvastuse teemalised memod, ent neid ei ole WikiLeaks veel avaldanud.

Leedu kaitseminister Rasa Juknevičienė keeldus WikiLeaksi materjale kommenteerimast ning kordas oma varasemaid sõnu, et Leedu "sooviks rohkem selliseid kokkuleppeid, mis vähendaksid tuumarelvastuse kohalolekut selles regioonis".