“Kõigepealt on oluline teatada, et 2009. aastal, kui oli sõlmitud eelleping, esmakordselt lugesin mina informatsiooni Neeme Järvi palga arvatava suuruse kohta Kaarel Tarandi sulest, mis ilmus oktoobris 2009 ajalehes Sirp. 2010. aasta sügisel ilmus see informatsioon nii Õhtulehes kui Eesti Ekspressis. Kindlasti ei olnud see sinna sattunud ei peaministri ega kultuuriministri ütlusel,” kinnitas minister Jänes riigikoguaste küsimustele vastates.  

“Kuidasmoodi oli ajakirjandus selle kätte saanud, millised on nende allikad, see on väga kõvasti kaitstud materjal. Selle kohta ei oska midagi öelda. Kahjuks nii on ja selle fakti juurde ma jään.”

Ka kutsus Jänes kõiki  ERSO kontserdile. “Head inimesed, külastage 21. jaanuaril Olari Eltsi juhatatud kontserti, kus ERSO esineb, ja te näete, et kõik korralised puhkused ja tööplaanid on ERSO-le väga suureks kasuks tulnud.”

Ministri sõnul  on ERSO-t juhtimas management’i poole pealt väga kompetentne inimene Anneli Unt, kellel on suur kogemus muusikakollektiividega töötamisel.

“Ma väidan, et praegu olukord ERSO-s normaliseerunud just tänu sellele, et seal on täna juht, kes on vastutusvõimeline, vastutustundlik, suudab ja tahab seda süsteemi seal korrastada, kellel on väga head teadmised ja suhted üle maailma erinevate kontserdiagentuuridega.”