Strandberg ütles BNS-ile, et erakorraline üldkogu peaks samuti nagu teistel erakondadel kinnitama valimisnimekirja ja programmilised seisukohad ning lisaks arutama erakonna nime muutmist, nii et see vastaks paremini kujunenud oludele, kus partei nimekirjas kandideerivad riigikokku ka erakonnavälised kandidaadid.

"Praegu on tekkinud olukord, kus oleme kaasamas valimistele inimesi, kes ei ole soovinud end seni parteiga siduda. Kui nad satuvad olukorda, kus nad peavad tegutsema partei nime all, siis ei pruugi see olla neile meelepärane," lausus Strandberg, kelle sõnul on seetõttu küsimuse all erakonna nime laiendamine. Ta lisas, et on uue nime kohta teinud ka mõned ettepanekud, kuid esmalt peab neid arutama esmaspäeva õhtul kogunev juhatus.

Eestimaa Roheliste valimisnimekirja peaksid kokku panema valimistel osalevad kandidaadid laupäeval Tallinnas toimuvatel kärajatel. Roheliste pressiesindaja ütles reedel BNS-ile, et teiste seas kandideerivad või kaaluvad roheliste nimekirjas kandideerimist parteitud Kaarel Tarand, Erik-Niiles Kross, Artur Talvik ja Peeter Oja.

6. märtsil toimuvateks riigikogu valimisteks saab kandidaate registreerimiseks esitada 20. jaanuari õhtuni.