“See pole olnud ainult nelja silma all, see on avalik ringšantaaž,” ütles isamaaliitlane Padrik reedel BNS-ile.

Tallinna linnavolikogu keskfraktsiooni liige Peep Põdder teatas Padriku sõnul neljapäeval, et Savisaare ründamise jätkamisel tõstetakse ta korterist välja.

Linnalt saadud munitsipaalkorteris üürnikuna elava Padriku sõnul hoiatas Põdder veel seda, et vajadusel lähevad nad ka Isamaaliitu kuuluva Arvo Valton-Vallikivi eraelu kallale.

Keskerakonda kuuluv riigikogu liige Koit Pikaro on Padriku sõnul väitnud mõnele riigikogu liikmele, et toob tema kohta välja šantažeerivaid materjale.

“Ja isiklikult on mulle öelnud keskerakondlased Elmar Sepp ja Helle Kalda — nüüd sa hakkad saama,” sõnas Padrik.

Tallinna linnavolikogu Isamaaliidu fraktsiooni esimees Matti Tarum ütles BNS-ile, et tõepoolest tuli neljapäeval tema juurde üks keskerakondlane, kes hoiatas kriitika tegemise eest.

Hoiataja nime ei soovinud Tarum öelda, kuigi tema erakonnakaaslaste kinnitusel oli tegemist Peep Põdderiga.

“Ta rääkis sõbralikult, et lõpetagu Isamaaliit see Portlandi jama ära, me võima ju ka üht-teist korda saata, näiteks Jaana võime korterist välja tõsta,” rääkis Tarum.

Tarumi sõnul pidas ta sõnumit oluliseks ja edastas selle oma erakonnakaaslastele.

Isamaaliitlasest linnavolikogu liige ja endine minister Toivo Jürgenson ütles, et vestles Tarumiga. “Tarumi sõnul saatis Põdder Savisaare ultimaatumi, et kui meie poolt see jama ei lõpe, siis tambitakse Valton maa alla ja Padrik visatakse korterist välja,” rääkis Jürgenson BNS-ile.

Ta nentis, et kahjuks võib küll juhtunu avalikult ära rääkida, kuid tõestada seda ei saa. “Publik lihtsalt vaatab, et käib üks sõnasõda, ja arvab, et ühed mustad mõlemad.”

Põdder kinnitas BNS-ile, et nii Padriku kui ka Tarumiga vesteldes ei lausunud ta kindlasti midagi ähvardavat. “Isegi kui ma nii peaks mõtlema, siis välja ma seda ei ütleks,” rõhutas Põdder. “See on mull, oleks väga rumal, kui ma niimoodi käituksin.”

Põdderi sõnul juhtis ta seoses Savisaare vastu umbusalduse algatamisega ja vaidlusega Ameerika Ühendriikide visiidi üle tähelepanu sellele, et volikogus oleks vaja muude asjadega tegeleda.

“Paljud tõsised probleemid on lahendamata,” märkis ta. Põdder lisas, et kui Padriku juhitav Tallinna revisjonikomisjon tegeleb Savisaartelt visiidi eest raha tagasi nõudmisega, siis tuleks mäletada ka seda, kuidas linnalt kortereid välja kaabitakse. Ta vihjas sellele, et Padrik elab üürilisena munitsipaalkorteris.

“Padrik pole ilusasti käitunud,” tähendas Põdder.