„Olles küll Jõksiga väga palju suhelnud poliitika teemadel, on aru saada, et tema hoiakud ja huvid on väga mitmekesised,“ hindas Roheliste riigikogu fraktsiooni aseesimees Marek Strandberg Jõksi kandidatuuri Delfi palvel.

Ta märkis, et Allar Jõks oleks vaieldamatult hea kandidaat ja lisas: „Miks ka mitte seesama Indrek Tarand.“

Roheliste üldkogul 11. detsembril sõna võtnud Indrek Tarand lõpetas oma kõne meeldetuletusega, et uue aasta algul on aeg välja pakkuda Eestimaa Roheliste presidendikandidaat. „Selleks ei pea olema sugugi mina,” toonitas Tarand.

Selgroogne president

Presidendikandidaadiks võiks Strandbergi sõnul kutsuda igaüht, kellel on selgroogu. „Neil on olemas selgroog, nii nagu ka istuval presidendil Toomas Hendrik Ilvesel, mis avaldub selles, et kriitilistel hetkedel on neil julgust õigeid asju öelda,“ rääkis Strandberg võimalikest kandidaatidest.

„Selgroogsete inimeste hulk on Eestis piisavalt suur, aga hetkel ei ole me teinud ühtegi ettepanekut kellelegi,“ ütles Strandberg Delfile.

Strandberg tõdes, et erakonna sees on isekeskis mitmel korral arutatud erinevaid kandidaate, kuid täna veel ühte kindlat vastust ei ole. Ka ei ole erakond ühegi inimesega ühendust võtnud, et paluda tal hakata kandidaadiks.

Starndbergi sõnul ütlevad rohelised oma presidendikandidaadi nime jaanuari alguses, kui avaldatakse ka erakonna valimisnimekiri.