Roheliste ridadesse kuuluva poliitiku arvates tegi ajaleht Postimees suure vea, kui võttis Savisaare Venemaa-sidemetest rääkiva artikli aluseks väite, et on olemas kirjalik dokument, mida tegelikult ei ole. „Soovides müüa kõmu on tehtud bravuurikas väide selle kohta, mida kapo olevat väitnud,“ nentis Strandberg.

Tema arvates on kogu skandaal pöördunud suuresti Savisaare valimisreklaamiks. „Tegelikult on valimiste eel trükitud ühe mehe näopilte ja avaldatud tema tekste ulatuses, mille eest muidu tuleks maksta sadu tuhandeid kroone,“ kirjeldas riigikogulane.

Strandbergi hinnangul oleks tulnud ajakirjandusel paremini kontrollida ja tõendada asjaolusid, kuidas ja mille jaoks Savisaar Venemaalt raha küsis. „Fakte selle kohta, et isegi kui kunagi algselt oligi võimalik, et raha oli mõeldud erakonna jaoks, siis nüüdseks on see muundunud otseselt kirikutoetuseks,“ selgitas ta.

„Ajakirjanik peab paraku tõenditega paremini ümber käima kui politseiuurijad,“ märkis Strandberg. „Kui ajakirjanikud oma tõendite analüüsi võimet ei suurenda, siis tulemuseks on ei miskit muud kui üks piinlike libastumiste jada. Valimised saavad naljakad olema ja muutuvad, nagu näha, tegelikult ajakirjanduse proovikiviks.“