Tudengid on seni kahel korral korraldanud keskkonnakaitsealast teabepäeva “Rohelise päeva” nime all. Seekord tahetakse tähelepanu juhtida jalgrattale, kui alternatiivsele liiklusvahendile üleautostatud Eestis. Projekti eesmärgiks on inimestele teadvustada jalgratta kasutamise eeliseid ja otsustajatele meelde tuletada, et meil ei ole tagatud rattasõidu turvalisus ja puuduvad eraldi teed jalgrattaga sõitmiseks.

Rattaparaad suundub Tallinna Tehnikaülikoolist Tallinna Pedagoogikaülikooli. Paraadis osalejad teevad vahepeatuse Tallinna Linnavalitsuse hoone ees, kus linnavõimudele antakse üle ühisavaldus, milles näidatakse igapäevase jalgrattakasutuse eeliseid Tallinnas. Ühisavalduses seatakse eemärgiks, et aastaks 2010 toimuks 20% linnaliiklusest jalgratastega.

Jalgratas on energeetiliselt kõige efektiivsem sõiduvahend, ta ei vaja taastumatut energiat, ei teki müraprobleemi ega heitgaase. Sotsiaalseks eeliseks on tema kättesaadavus kõikidele ühiskonna rühmadele. Jalgratas tagab odava liikumisvabaduse nii noortele kui vanamatele inimestele.

Linnapildi parandamiseks koristatakse Tallinna Tehnikaülikooli ümbrust ja istutatakse puid ning jalgrataste mugavamaks kasutamiseks rajatakse Tallinna Pedagoogikaülikooli juurde rattaparkla. Teabepäeval propageeritakse tervislikku eluviisi ja Eesti Südameliit viib läbi tervise kontrollimist.

Teabepäev on üle-eestiline. Samaaegselt tudengite rattaparaadiga Tallinnas toimub Tartus rongkäik raudteejaamast raekoja platsile, koristatakse Tartu Ülikooli ümbrust ja Botaanikaaeda ning korraldatakse säästva arengu seminar. Tudengitele esineb Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal.