Selline pikaajaline toetamine on isegi suurema väärtusega kui suur rahahulk. Ettevõtted hoiavad sotsiaalselt vajalikel projektidel silma peal ning toetavad neid pikki aastaid,“ rääkis Evelin Ilves heategevuse suundumustest. „Ka Eestis hakkab selline sotsiaalne ettevõtlus tasapisi tekkima ja arenema. USA-s on see muidugi kauem kestnud ja rohkem arenenud ning võiks olla meile eeskujuks. Sotsiaalne ettevõtlus on teema, mille üle võiks ka Eestis rohkem mõelda.“

Evelin Ilves rääkis, kuidas 20 aastat tagasi, kui heategevus Eestis käima läks – Eesti Päevalehe heategevuskontsertidega, ei olnud Eestis varem sellist asja tehtud. „Tänaseks on jõutud väga suure ühekordse heategevusprojektini – laste kõnniroboti soetamiseni Tallinna Lastehaiglale. Kui me aasta või poolteist tagasi läksime koju nõukogu koosolekult, kus selle aparaadi hädavajalikkust arutati, olime kõik väga mures. Kuid täna on meil see laste kõnnirobot olemas,“ rääkis Evelin Ilves.

„Kes ikka veel kahtleb, kas oma vabast tahtest tegemisest on tolku, siis kõige lihtsam on alustada lastest. Laste heaks tähelepanu osutamine annab nii palju tagasi. See panebki uskuma, et lapsed juhivad maailma. Mina olen seda head tunnet saanud tunda ligi 20 aastat, soovitan seda kõigile,“ lisas Evelin Ilves.

Täna toimub Tallinnas Tallinna lastehaigla toetusfondi eestvedamisel Heategevuse aastakonverents 2010, kus arutletakse heategevuse rolli üle ühiskonnas. Konverentsil esinevad Evelin Ilves, Laine Jänes, Priidu Pärna, Margus Saar, Tiia Tulviste, Toomas Paul, Toomas Luman ja David Vseviov.

Tallinna Lastehaigla Toetusfond (www.toetusfond.ee) on heategevusfond, mille eesmärgiks on aidata kaasa igati lastesõbraliku haigla kujundamisele ja parima võimaliku meditsiinilise abi toomisele Tallinna Lastehaiglasse ning muuta ühiskonna suhtumist lastesse ja laste, eriti haigete laste probleemidesse.