"Nad kasutasid oma koolis omandatud oskusi. Määrisid end kokku rasva või vahaga ja värvisid pulverisaatorvärviga üle. Seejärel ujusid üle Narva jõe," ütles Anvelt usutluses Kanal 2 uudistesaatele. Ta lisas, et nende võimalikest kuritegudest on veel ennatlik rääkida.

Anvelt kinnitas, et aprillis Eestisse tulnud kursandid on pärit nagu Ustimenko ja Medvedjevgi Peterburis asuvast kõrgemast allveelaevnike koolist. Ta kinnitas, et mõlemad kursandid on kuulutatud tagaotsitavaks ja koostööd tehakse Venemaa jõustruktuuridega.

Poola piirivalve tabas mitmes Eestis sooritatud mõrvas ja Läti politseiniku tapmises kahtlustatava tagaotsitava Juri Ustimenko ööl vastu teisipäeva.

Eesti ja Läti politsei otsisid Ustimenkot aktiivselt alates möödunud pühapäevast, kui Ustimenko ja tema kaaslane Dmitri Medvedjev tapsid piirilinnas Valkas Läti politseiniku ja haavasid kahte turvatöötajat. Politseinikega tekkinud tulevahetuses Medvedjev hukkus, Ustimenko pääses aga põgenema.

Politsei kahtlustab, et Ustimenko ja Medvedjev tapsid mai alguses Tallinnas lasuga pähe relvapoe müüja, varem aga taksojuhi Tallinnas, poemüüja Tartus ja rahavedaja Sillamäel. Samade kurjategijate kätetöö hulka arvab politsei kinnitamata andmetel ka müüja haavamise Tartus ja ühe Sillamäe firma naisametniku raske vigastamise.

Ustimenkot otsis taga ka Venemaa sõjaväeprokuratuur, kuna mees lahkus kõrgema allveelaevnike merekooli kolmanda kursuse kursandina umbes aasta tagasi omavoliliselt väeosast. Koos Ustimenkoga kadus koolist ka pühapäeval Valkas Läti politseiga tulevahetuses surma saanud Medvedjev.