Kannatanu esindaja Raul Ainla tahtis Raabile (26) rangemat karistust ning temalt varalise ja mitte varalise kahju väljamõistmist summas 1 011 350 krooni, vahendavad ERR Uudised.

Raabi kaitsja vandeadvokaat Andres Simson seevastu taotles oma kaitsealuse karistuse kergendamist ning leidis, et kannatanu tsiviilhagi varalise kahju nõuetes tuleks jätta rahuldamata ning moraalse kahju nõuetes üldse läbivaatamata.

Juulis mõistis Pärnu maakohus Raabi süüdi liiklusnõuete rikkumisega ettevaatamatusest kahe inimese surma põhjustamises ning määras talle reaalse viieaastase vanglakaristuse, mida ta pidi asuma kandma otsuse jõustumisel.Traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetus juhtus mullu 5. septembril kell 17.51 Tallinna-Ikla-Pärnu maantee 135. kilomeetril, kus Raabi juhitud Toyota Yaris kaldus vastassuunavööndisse ja sõitis otsa teeveerel sõitnud ratturitele.

Auto alla jäid jalgrattamatkalt naasnud vaegkuuljatest abielupaar Elise (24) ja Ragnar (26). Mees suri saadud vigastuste tõttu kohapeal ning naine suri samal õhtul haiglas.

Lääne ringkonnaprokuratuuri kinnitusel tuvastas ekspertiis Raabi organismist psühhotroopse aine GHB tarvitamise jälgi ning neli päeva pärast õnnetust ta vahistati.