„Enamikel juhtudel pole logistiline asukoht oluline,“ rääkis ettevõtja. Ekspordi või töötlemise ja tootmisega tegelevad ettevõtted toovad tema sõnul toorme sisse ja valmistoodangu ekspordivad. Kuna enamus kaubavahetusest käib läbi Tallinna, siis on ettevõtjale kasulikum paikneda võimalikult pealinna lähedal.

Odavam tööjõud pole tema sõnul samuti eeliseks, sest palgad ei ole kuigi paju erinevad. Pealegi on tema sõnul Eestis omapärane aeg, kus valitseb suur tööjõu puudus ja kõik ettevõtjad on hädas nii kvalifitseeritud kui madalama kvalifikatsiooniga töötajate leidmisega.

„Meie inimestest on kadunud tööharjumus,“ rääkis Agasild, viidates liiga euroopalikule töötuskindlustusele. „Parema meelega ollakse kodus ja käiakse seenel. Lepitakse väiksema tasuga.“

Ettevõtlust takistavaks teguriks on ka vajaliku elektrivõimsuse puudumine ja ebastabiilne elektrivarustus. Kui keegi tahab Mäosse teha tootmisettevõtte, siis takerdub ta elektri ja kanalisatsiooniga liitumise suurte tasude taha.

Alajaamade ehituse, võrkude ja jaotsuseadmete ehituseks on tema sõnul vaja investeerida miljoneid, mis teeb äri alustamise piirkonnas mõttetuks. Lisaks läheb sageli suure tuule tõttu elekter mitmeks tunniks ära.

Väiksema piirkonna eeliseks pidas Agasild seda, et Paides on bürokraatia äri alustamiseks väiksem ja võimalus saavutada otsekontakt otsustajatega.