Täna võib öelda küll, et nälg on majja sisse murdmas. 13 krooniga päevas võib elada õige lühikest aega. 1000 krooniga võib ka mõni aega läbi ajada. Aga seda vaid tervise kaotamise hinnaga.

Täna hommikul keetsin kaerahelbe pudru. Tilk lahjat hapukoort oli ka veel alles, tilgutasin selle pudrule peale. Kõht oli nii tühi, et enne pudru valmis saamist pistsin paar lusikat helbeid niisama suhu. Jõin lihtsalt vett peale. Teed eriti ei tahtnud, eks õhtupoolikul joo. Arbuusist sai abi, aitas isu ära ajada. Homseks jääb arbuusi veel alles. Kaerahelbed 1 kroon ja hapukoor 1 kroon. Hommikul kulus seega vaid 2 krooni, kui vett ja pliidi elektrienergiat mitte arvestada.

Lõunaks keetsin viimased kartulid ära. Kokku seitse tükki, kolm suuremat tänaseks ja neli väiksemat jäävad homseks. Et rohkem vitamiine ja jõudu saada, keetsin kartulid koorimata ära. Koorega kartulid on alati toitvamad kui kooritult keedetud. Kõrvale lõikusin ohtrasti kapsast, seda jätkub ka homseni. Kaks porgandit ka. Kaks tükki leiba koos küüslauguga sõin kõrvale. Klaasi piima sain lubada ja üks klaas jääb veel pühapäevaks. Kartul 2 krooni, leib ja küüslauk 2 krooni, kapsas 1 kroon, porgand 1 kroon, piim 3 krooni. Lõuna kokku 9 krooni.

Teed tegin rohkem, saab kauem juua ja elu üle järele mõelda. Teise poole Kirde saia sõin nüüd ka ära, üks sai tuleb veel osta. Marika moosi panin jälle peale. Muide moos saabki otsa. Homme loputan moosipurgi teega puhtaks. Ühe kuivanud sidrunitüki leidsin külmkapi nurgast. Tegin pooleks ja ühe panin tee sisse. Saia peale sain natuke võid ka, homme kraabin pakendi lõplikult puhtaks. Tüki arbuusi sõin ka ära. Tee 1 kroon, sidrun 50 senti, sai 3 krooni. Kokku 4 krooni 50 senti. Kokku 15 krooni 50 senti.

29. päeva õhtuks on mul ära kulunud 988 krooni 70 senti. 1 päeva jaoks on järele jäänud 11 krooni 30 senti.

Tunne on üsna õudne. Rahakott õhuke kui lestakala. Üks punane Hurt, üks kroonine ja paar väiksemat münti. Ühte eurot kokku ei teegi! Keda appi kutsuda? Eestlase päevaraha alla 1 euro. Alles lugesime uudiseid, kuidas aafriklased surevad kui kärbsed, sest päevane söögiraha ei ületa 1 dollarit. Viskasin pilgu Delfi valuutatabelile ja leidsin, et dollari ametlik kurss ongi 11,3 krooni. Elasin siis täna nagu aafriklane, ainult 1 dollari eest!