Pertelson on Eestist kadunud, teda pole näha ega kuulda ning isegi inimesed, kes temaga varem igapäevaselt suhtlesid, pole temast ammu juba midagi teada saanud. Pertelsoni tähelend lõppes Haaberstisse Arigato spordiklubi rajamisega, mis lõppes suurte tülide ning kadunud miljonitega.

Delfi uuris Pertelsoniga seotult inimestelt, et kus ta võib praegu tegutseda.

Eesti Judoliidu juhatuse liige ja sumotreener Riho Rannikmaa: "Et Indrek on Venemaal, see on tõsi. Kahjuks on minuni jõudnud info selle kohta, kus kohas Venemaal ja millega tegeleb, rohkem kuulujuttude tasemel. Vesteldes Venemaa treeneritega on nad maininud, et Indrek Pertelson tegutseb Tjumenis finantsnõunikuna. Täpsemaid ja dokumentidel baseeruvaid andmeid mul ei ole."

Pankrotihaldur Terje Eipre: "Saan Teile Indrek Pertelsoni kohta anda ainult sellist informatsiooni, mis on mulle teatavaks saanud seoses Haabersti Perespordikeskuse AS (pankrotis) nõudega Pertelsoni vastu.

Ilmselt teab täpsemalt tema viibimiskohta ja tegevust antud hetkel tema enda pankrotihaldur Urmas Tross. Samuti oskab hr Tross ilmselt täpsemalt vastata küsimusele, mis seis on tema kohustustega Eesti Talleks AS ja teiste võlausaldajate ees.

Nägin viimati Indrek Pertelsoni tema pankrotimenetluses toimunud nõuete kaitsmise koosolekul, kus palusin pankrotihalduril esitada kohtule taotlus rakendada vastavalt PankrS § 88 lg-le 2 võlgniku suhtes elukohast lahkumise keeldu, kuna Indrek Pertelson teatas ise võlausaldajate üldkoosolekul, et viibib pidevalt välismaal ning raha reisimiseks „võtab kapist“ (vahel eesti kroonides ja vahel rublades).

Sellise suhtumise juures ei saa kindel olla, et ta täidab oma pankrotiseaduses sätestatud kohustusi. Samuti kahjustab Indrek Pertelson võlausaldajate huve, kui selle asemel, et rahuldada võlausaldajate nõudeid, võlgnik hoopis reisib, võttes selleks "kapist raha" ning kulutades seda isiklikeks vajadusteks.

Seoses juhatuse liikmete (sealhulgas Indrek Pertelson) poolt toimepandud süütegudega olen Haabersti Perespordikeskuse AS (pankrotis) pankrotihaldurina esitanud kuriteokaebuse Põhja politseiprefektuuri. Avalduse alusel on algatatud kriminaalasi. Minu järelepärimisele, missuguses staadiumis on menetlus, vastas septembri keskel prokuratuur, kes ei pidanud võimalikuks informatsiooni jagada. Olen seisukohal, et Indrek Pertelson on kuritegudega Haabersti Perespordikeskuse AS-le tekitanud kahju kokku 2 153 541,40 krooni ning selles ulatuses on Haabersti Perespordikeskuse AS (pankrotis) esitanud ka nõudeavalduse Indrek Pertelson´i pankrotimenetluses."