Linnapea Edgar Savisaar tänas kõiki, kes nõu ja tööga aitasid kaasa Jaan Poska ja tema omaste hauaplatsi vääristamisele. „Tasudes oma tänuvõlga Jaan Poska kui linnapea ning Eesti riigi ühe rajaja ees, peame püüdlema selle poole, et terve Tallinn ja Eesti vabariik kaunid ja hoolitsetud välja näeksid,“ sõnas linnapea. Ühtlasi tuletas linnapea meelde, et äsja ilmus toekas raamat Jaan Poskast, mis avab Jaan Poska teeneid oma rahva ja riigi ees avaramalt ja sügavamalt kui sõjaeelsed kirjutajad seda tegid.

Tänavu veebruaris möödus teatavasti 90 aastat Tartu rahulepingust ning märtsis samuti 90 aastat Tartu rahu ühe peaarhitekti — Tartu Ülikooli lõpetanud juristi, poliitiku ja riigimehe — Jaan Poska surmast. Augusti lõpus trükist ilmunud 527-leheküljelises koguteoses „Jaan Poska oma ja meie ajas. Artikleid ja mälestusi“ on 25 autorilt kokku 32 artiklit ning ca 180 fotot ja illustratsiooni. Autorite hulgas on nimekad ajaloolased: Küllo Arjakas, Heino Arumäe, Ivo Juurvee, Eero Medijainen, Aadu Must, Kalmer Mäeorg, Robert Nerman, Eli Pilve, Anu Raudsepp, Aigi Rahi Tamm jt.

„Endise Tallinna linnapea, Eesti vabariigi esimese välisministri ja Tartu rahu läbirääkimiste juhi Jaan Poska hauaplatsi järjekordse suuremahulise restaureerimise kavandas linnavalitsus J. Poska 145. sünniaastapäevaks, mida tähistatakse 7. märtsil 2011,“ ütles keskkonnaametit kureeriv abilinnapea Deniss Boroditš. Hauaplatsi restaureerimise käigus taastati kultuuriväärtuste ametis säilinud arhiiviandmetele ja lähisugulaste ütlustele tuginedes ka matmispaiga esialgne kujundus, mille koostas keskkonnaameti haljastusosakonna maastikuarhitekt Kersti Saloste. J. Poska perekonna hauaplatsi korrastamiseks kulus 112 846 krooni.