Vene riigiduuma saadiku abi Vladimir Ladõženski oli end rasvaga kokku määrinud, kuid reeglite järgi on see keelatud. Ta saadeti enne leiliruumi lubamist oma turja puhtaks pesema, kirjutab Ilta-Sanomat.

„Rasva kasutamine on keelatud. Kui tema turjalt ja õlgadelt avastati sõrmega katsudes rasva, saadeti mees duširuumi," ütles Heinola MM-võistluse korraldaja Ossi Arvela.

Venelasele tehti tõlgi abil selgeks, et kui tema kehalt leitakse veel rasva, siis ta diskvalifitseeritakse. Laupäevasel võistlusel seda enam polnud ja mees jätkas võistlemist.

Finaali soomlase Timo Kaukoneni vastu pääsenud endine maadleja 62-aastane Ladõženski oli Vene duumasaadiku ja samuti maadleja Aleksandr Karelini abi.  

Mehed olid 110-kraadises saunas olnud kuus minutit, kui nende karm finaal pooleli jäeti ja mehed lavalt ära toodi. Mõlemad olid teadvuseta ning krampides. Neid elustati kohapeal, kuid venelase elu ei suudetud päästa.

MM-tiitli võitmiseks tuleb kõige kauem viibida 110-kraadises leiliruumis, kus visatakse iga poole minuti järel kerisele pool liitrit vett.

Kõik MM-il osalevad sportlased peavad ette näitama arstitõendi, et neil on lubatud sellises kuumuses viibida. Leilitamise MM-võistluste korraldamist alustati 11 aastat tagasi.