Kreeka julgeolekujõud hoiatavad vägivallalaine eest, mis sarnaneb Itaalia terroripuhangule 1970. aastatel. Anarhistlikud võitlejad lubavad muuta riigi sõjatsooniks, kirjutab The Observer.

„Kreeka on sisenenud poliitilise vägivalla uude faasi ja seda teostavad anarhistliku orientatsiooniga organisatsioonid, mis on mõrvarlikud, ohtlikud, võimekad ja nihilistlikumad kui kunagi varem,” ütles Ateena kaitse- ja terrorismivastase võitluse analüütik Athanasios Drougos. „Esimest korda näeme me terroristliku ja kriminaalse tegevuse põimumist. Need rühmitused ei hooli tsiviilohvritest, nende tegevuse käigus saavad surma süütud kõrvalseisjad. Nad on väga äärmuslikud.”

Revolutsionääride Sekt võttis enesele vastutuse uuriva ajakirjaniku Sokratis Giolase mõrva eest. Giolas lasti maha 19. juulil oma Ateena kodu ees, raseda naise silme all.

Rühmitus lubas üha enam rünnakuid korraldada ja esimest korda ähvardati otseselt ka Kreekas puhkust veetvaid turiste.

„Turistid peavad aru saama, et Kreeka ei ole enam kapitalismi varjupaik,” öeldakse Revolutsionääride Sekti deklaratsioonis. „Me kavatseme muuta Kreeka revolutsioonilise tegevuse sõjatsooniks, kus toimuvad süütamised, sabotaažid, vägivaldsed meeleavaldused, pommiplahvatused ja mõrvad, et Kreeka ei oleks enam puhkuseveetmise ja lõbutsemise sihtpunkt.”

Juures oleval pildil näitab rühmitus automaate AK-47, poolautomaatseid püstoleid ja muid relvi.

„Meie relvad on laetud ja valmis kõnelema,” teatab rühmitus. „Me oleme sõjas teie demokraatia vastu.”

Julgeolekutöötajate sõnul on murettekitavad Kreeka anarhistlike rühmituste sidemed Balkani kuritegelike organisatsioonidega, mis on muutnud relvade muretsemise ohtlikult lihtsaks.

„Teistes Euroopa riikides on kodumaine terrorism olnud aastaid langusteel,” ütles Drougos. „Aga Kreekas pole olukord väga erinev bolševike-eelsest revolutsioonilisest Venemaast või Itaalias Punaste Brigaadide terrorikampaania alguses… See on äärmiselt ettearvamatu ja turistid peaksid olema valvsad.”