Päästeamet sai kokku ligi sada väljakutset kohtadesse, kus vajati abi üleujutuse likvideerimisel, vahendab Ilta-Sanomate veebileht.

Kuigi vihm on juba lõppenud, jätkub päästjatel tööd hilisõhtuni. "Pumpame praegu vett kesklinna piirkonnas kümnetest keldritest," rääkis päästeameti esindaja lehele.

Tugev vihm tabas tervet linna õhtul kella viie paiku. Pooleteise tunni jooksul sadas kesklinnas alla ligi kolmandik juulikuu normist.

Teedel olid suured ummikud, osa ühistransporti ei liikunud ja osa tänavaid oli suurvee tõttu liiklemiseks suletud. Õhtuks transport taastus.

Vihm viis Aleksanterinkatul asuvast Santa Festa restoranist elektri ja ujutas üle Stockmanni kaubamaja kosmeetikaosakonna põranda.

Äike põhjustas pahandust ka mujal Soomes - langetas puid ja süütas väiksemaid tulekahjusid Lõuna-Savos ja Põhja-Karjalas.

Hea lugeja, kui juhtusid Helsingi uputusest osa saama, siis saada foto meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea foto eest võita ka preemia!