GBL on lähteaineks levinumale ainele GHB, mida rahvakeeli kutsutakse korgijoogiks. Kui korgijoogi tarvitamine on seadusega karistatav, siis GBL-i tarvitamist ei piira seni ükski seadus. Korgijoogi lähteaine muutub organismis GHB-ks, mille eest saab juba võtta kriminaalvastutusele, kirjutab Eesti Päevaleht.

„GBL-i omamise eest saab politsei karistada vaid juhul, kui suudetakse tõestada, et ini­mene tarvitab ainet ebaseaduslikel eesmärkidel, nagu korgijoogi valmistamiseks,” ütles Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kaido Kõplas. „Politsei on omalt poolt teinud ettepaneku ravimiametile muuta GBL illegaalseks,” ütles Kõplas, „siiamaani pole see õnnestunud.”

Ravimiameti inspektsiooniosakonna juhataja Gert Klaaseni sõnul muudab GBL-i keelamise problemaatiliseks asjaolu, et seda ainet ei saa ilma seadusemuudatuseta kanda sotsiaalministri narkootiliste ainete käsitlemise määrusesse.

GBL-i illegaalseks muutmine on keeruline ka põhjusel, et seda sisaldavad paljud puhastusained ja ehitusmaterjalid. Nii võib GBL-i ebaseaduslikuks kuulutamine tekitada olukorra, kus mõnigi ettevõte peaks seadusega pahuksisse minemise vältimiseks tegevuse lõpetama.