Mõlemad on konservatiivse katoliikliku kasvatuse saanud endised kommunismivastased aktivistid. Samas on nende seisukohad põhilistes küsimustes väga erinevad ning valimiste tulemustest sõltub, kas Poolas tehakse rohkem turumajanduslikke reforme või säilitatakse märkimisväärsed sotsiaaltoetused, vahendab Associated Press.

Valimiste esimeses voorus 20. juunil ei saanud ükski kandidaat absoluutset enamust, mistõttu tuli korraldada teine voor kahe enim hääli saanud kandidaadi vahel.

Poola 38 miljonist elanikust 30 miljonit on hääleõiguslikud. Esimesed lävepakuküsitlused avaldatakse kell 20, ametlikke tulemusi oodatakse esmaspäeval.

Valimiskampaania jooksul on eelistatum olnud Komorowski, sest teda peetakse usaldusväärseks valikuks. Reedel avaldatud küsitluse järgi on aga Kaczyński toetus kasvanud.

Esimeses voorus, milles osales 10 kandidaati, sai Komorowski 41,5 protsenti häältest, Kaczyński aga 36,5.

Reedel ajalehe Rzeczpospolita poolt tellitud telefoniküsitluse tulemusena selgus, et Kaczyńskit toetab 49 protsenti vastanutest ja Komorowskit 47 protsenti.

Poola presidendil on palju tseremoniaalseid ülesandeid, kui tal on õigus seadusi vetostada ning ta on relvajõudude ülemjuhataja.