„Kirjaniku ja tõlkija Ellen Niidu loominguta on meie elu viimased kuuskümmend aastat lausa võimatu ette kujutada,“ ütles linnapea Edgar Savisaar. „Ellen Niidu looming on õpetanud mitut põlvkonda nägema ja tunnetama, looma ja hoidma ilu meie ümber ja meis enestes. Mõistma ja hindama väärtusi, mis on aidanud meid ka keeruliste aegade kiuste tugevasti tulevikku juurduda.“

Teenekas teatritegelane, näitleja, lavastaja ja humorist Eino Baskin on linnapea sõnul lisaks rohketele tähelepanuväärsetele lavarollidele omandanud aegade jooksul mitmed kestvad elurollid - šarmantse inimese, originaalse estraadižanri meistri, lavastaja, kahe teatri - Vanalinnastuudio ja Vana Baskini Teatri - looja, teatrijuhi ja sotsiaalselt ülitundliku närviga kodaniku rollid.

Seni on vapimärgi pälvinud Neeme Järvi, Eri Klas, Veljo Tormis, Jaan Kross, Olev Subbi, Dmitri Bruns, Heinz Valk, Olga Kistler-Ritso, Lennart Meri, Mati Hint, Ita Ever, Jüri Kuuskemaa, Urmas Ott, Arnold Rüütel, Jüri Uppin ja Edgar Savisaar.

Tallinnale osutatud eriliste teenete eest pälvisid tänavu teenetemärgi 19 inimest - Maimu Berg, Olga Bunder, Ignar Fjuk, Jaak Haud, Ain Järve, Irina Kalde, Eha Kirt, Sirkka Kotola, Peep Koppel, Kaja Laanmäe, Leelo Nairismägi, Rein Ratas, Malle Säärekõnno, Jassi Zahharov, Jaan Tamsalu, Nelja Truu, Arvo Uukkivi, Lea Vaab ja Rein Vinni.

Vapimärki on omistatud aastast 1997 ning teenetemärki aastast 1995, nüüdseks on silmapaistvaimatele linnakodanikele omistatud 178 teenetemärki ja 18 vapimärki.

Ellen Niidu vapimärgi võttis vastu tema tütar Maarja Undusk, kes peale märgi kättesaamist luges ette Ellen Niidu poolt Tallinnale pühendatud varem ilmumata luuletuse. Tallinna 32. Keskkooli õpilased esitasid Tallinna Oratooriumi, mis on Karl-Martin Sinijärve ja Jürgen Rooste poolt spetsiaalselt kirjutatud Tallinna Vapipäevaks.