Lääne-Virumaal Sõmeru vallas on täna ühel majal lipuvardasse heisatud Eesti Vabariigi riigilipp ja seda igati väärika sündmuse puhul. Nimelt tähistab oma 100. sünnipäeva Eesti teadaolevalt vanim, täna rahulikku pensionipõlve pidav, politseinik Ferdinand Vilimäe. Ühes politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüdiga olid sünnipäevalast õnnitlemas Lääne-Virumaa politseijuht Lembit Kalda, Eesti politsei ajalugu uuriv ja mitmete ajalooraamatute autor Mai Krikk, politseimajor Andre Hansaar ja Paul Hansar, kes oli erilise sündmuse puhul kohale sõitnud Austraaliast, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

"Soovin Teile kogu politsei poolt õnne ja jätkuvalt tugevat tervist ning mul on hea meel tõdeda, et hoolimata vastutusrikkast ametist raskel ja muutusterohkel ajal ning sellega kaasnenud hilisematest katsumustest, on tänane sünnipäevalaps vapralt vastu pidanud ja hea tervise juures," sõnas peadirektor Küüt endist ametivenda õnnitledes.

Lähemalt Ferdinand Vilimäe elust, politseiteenistusest ja paljust muust huvitavast saate lugeda järgmisest politsei- ja piirivalveameti ajakirjast Radar.