Roheliste esindaja Toomas Trapido tahtis Ansipilt teada, kas valitsus on arutanud riigikogu ettepanekut peatada geoloogiliste uuringute ja uute lubade taotluste vastuvõtmine ning mis seisukohale on jõutud.

"Oleme keskkonnaministeeriumiga arutanud seda teemat ja oleme leidnud, et uuringud on ilmtingimata vajalikud. Uuringud ei tähenda seda, et tuleks asuda kohe kaevama," vastas Ansip. "Uuringute peatamine sel ajal, kui kehtivad seadused võimaldavad uurimist, ei ole võimalik ehk siis selleks tuleks muuta seadusi, mida mina ei pea iseenesest mõistlikuks."

Trapido meenutas Ansipile, et viimastel päevadel on hoogsalt käima läinud allkirjade kogumine Nabala piirkonna looduse kaitseks eelkõige suurte lubjakivikaevanduste vastu.

"Jah, ka mina olen valmis Tuhala nõiakaevu toetuseks või kaitseks oma allkirja andma," ütles Ansip vastuseks Trapidole. "Ma ei usu, et see teie küsimus on ajendatud konkreetsest nõiakaevust, mille hävitamise poolt pole ilmselt mitte ükski Eestimaa inimene."

Ansipi sõnul on küsimus selles, kas Eestimaal üleüldse kunagi võib kuskilt kruusa kaevata, võib kuskilt mõne koha pealt paekivi kaevata ja sellest killustikku teha, selleks et ehitada teid. "Või siis jääbki Eesti tee-ehitus põhiliselt kasutama Soomes ja Rootsis toodetud killustikku."

MTÜ Tuhala Looduskeskus avas veebilehe, millel saab anda oma allkirja Nõiakaevu lähistele plaanitavate lubjakivikarjääride vastu. Praeguseks on andnud oma allkirja ligi 30 000 inimest.