“Pühapäev on kalendris sõbrapäev — ja sõprade liikluses kaitsmisel on helkuril kindlasti väga suur roll,” rääkis maanteeameti liikluskasvatuse talituse juhataja Urve Sellenberg, kelle sõnul on helkurit kõige lihtsam kinkida internetilehe www.helkur.ee vahendusel, teatas maanteeameti pressiesindaja.

Sellenbergi kinnitusel on meie hulgas rõõmustavalt palju teadlikke inimesi, kes oma lähedaste liikluses nähtavaks tegemise eest hoolitsevad. Seda näitab kasvõi fakt, et kolme kuuga on nimetatud interneti aadressi kasutades saadetud lähedastele kingituseks juba 6000 helkurit.

Eelmise aasta novembrikuus maanteeameti ja RSA Kindlustuse koostöös avatud helkur.ee koduleht on üks osa liiklusohutuskampaaniast „Pane need, kellest hoolid, pimedal ajal särama!“. Kampaania raames loodud koduleht helkur.ee annab inimestele võimaluse saata oma lähedastele helkureid ja ennetada seeläbi pimedas jalakäijatega juhtuvaid liiklusõnnetusi.

“Helkur aitab sõbrad pimedas nähtavaks teha ja on ühtlasi odavaim elukindlustus,“ lausus RSA Kindlustuse juht Kaido Kepp. „Meie pingutused on vilja kandnud ning helkuri saatmine on eestimaalaste hulgas populaarseks osutunud. Ka sotsiaalvõrgustikus Facebook on helkurikampaanial oma konto, millega on liitunud juba 362 helkurisõpra,” lisas Kaido Kepp.

Liiklusõnnetuste statistika põhjal on sügis- ja talvekuud liikluses osalevatele jalakäijatele endiselt kõige riskantsemad. 2007. aastal hukkus asulavälisel teel pimeda ajal 12 jalakäijat, 2008. aastal oli hukkunuid 17. 2009. aasta oli varasematest parem selle poolest, et pimeda ajal maanteel liiklusõnnetuses hukkunud jalakäijate arv piirdus kümnega. Käesoleval aastal on pimedas liigeldes hukkunud üks jalakäija. Kandes helkurit ning olles pimedas sõiduteed ületades ja tee ääres liikudes ettevaatlik, on meil kõigil võimalus anda oma panus, et traagiliste liiklusõnnetuste arv ei kasvaks.