Linnast veeti välja kokku 3245 kuupmeetrit lund, kolme ööpäevaga on lund ära veetud kokku ligi 13 000 kuupmeetrit.

Möödunud ööpäeval töötas Tallinna tänavatel kokku 41puistur-sahka, 26 traktorit, 25 kallurit, seitse koppa ja kaheksa laadurit. Tänavatele puistati ligi 118 tonni kloriide ja 2,4 tonni sõelmeid.

„Nüüdseks on enamuses ühistranspordipeatustes piisavalt liikumisruumi ning teeületus peaks olema ohutum,“ ütles abilinnapea Deniss Boroditš. „Peatänavate servadest lumevallide vähendamise ning teede õgvendamisega on nähtavus tunduvalt paranenud ja liiklemine ohutumaks ja ladusamaks muutunud.“

Seoses lumekoristustöödega palutakse vanalinna elanikel hoolikalt parkimiskorda ning liikluskorraldusvahendeid järgida. Samuti peaksid lumekoristusmasinatele ligipääsu tagamisele mõtlema teiste linnaosade elanikud.

„Tänavate liigeldavus on meie kõigi huvides ja selle tagamiseks saab meist igaüks oma väikse panuse anda,“ rõhutas Boroditš.

Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet on algatanud majaümbruse heakorrastamise unarusse jätnud ja sellega liiklejaid ohustavate kinnistuomanike ja korteriühistute suhtes 104 menetlust ning määranud kokku üle 20 000 krooni trahve.

Kõnniteede ja ülekäigukohtade koristamiseks on kõigis linaosades tööle rakendatud ka töötute käsitööbrigaadid. Lumetõrjetöödel saab ajutist teenistust kokku sadakond töötut.

„Kõik tänavapuhastusfirmad koos lisajõududega on juba suure lumesajuperioodi algusest täistuuridel töötanud, võitlus niisuguse rekordilise lumekogusega ei ole lihtne, sellele vaatamata on raskes olukorras päris hästi toime tuldud,“ nentis Boroditš.