“Oletame, et Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit säilitavad 2011. aastal oma positsioonid, rohelised ja Rahvaliit jäävad aga alla valimiskünnise. Julge plaan võib olla selline, et nende hääled lähevad Keskerakonna ja sotside vahel jagamisele ning d´Hondti koefitsient annab piisava võimenduse kahepeale enamuse kättesaamiseks,” kirjutab Uudelepp
ja lisas, et selline lootus tähendaks, et tsentristid võivad üritada Rahvaliidule veel paar kivi kaela siduda, et see ikka kindlasti upuks.

“2011. aastal läheb ümbermängimisele kaks absoluutset tipp-positsiooni Eesti poliitikas: kevadel peaministri ja sügisel presidendi koht. Mingi valemiga pole aga võimalik see, et Keskerakonna esimees Edgar Savisaar mõnuleb peremehena nii Stenbocki majas valitsusjuhi kabinetis kui imetleb Kadriorus sealset roosiaeda.

Rahvaliidu peakontoris tuleb nüüd kasvõi kohvipaksu ja kõhutunde pealt ennustada, kumba Savisaar ihkab rohkem. Kui riigipeaks, siis võib valijamehi tõesti trumpidena lauale lüüa ja rahulolevalt mängupartnerile otsa vaadata. Kui peaministriks, kaotavad vallavolikogude esindajad igasuguse tähtsuse.”