Neeva Ekspress lahkus Mokvast Leningradi raudteejaamast õhtul kell 19 Moskva aja järgi (kell 18 Eesti aja järgi) ja oleks pidanud jõudma Peterburi kell 22.30 Eesti aja jägi, kirjutab Interfax.

Lenta.ru teatel on pärast reisijate nimekirja ja hukkunute ning vigastatute nimekirjade võrdlemist hetkel veel teadmata 18 inimese asukoht. Kokku oli rongis nimekirjade kohaselt 682 inimest.

Praeguseks on selgunud, et vigastada sai ka üks Peterburis elav Itaalia kodanik. Andmed muude rongis viibinud välisriikide kodanike kohta praegu veel puuduvad.

Riigiettevõte Venemaa Raudteed juhi Vladimir Jakunini sõnul võis õnnetuse põhjustada terroriakt. “On kindlaid andmeid, mis võimaldavad ühe versioonina käsitleda plahvatust,” ütles Jakunin RIA Novosti teatel.

Interfaxi teatel on juba alustatud kriminaalmenetlust paragrahvide alusel, mis käsitlevad terroriakti ja ebaseaduslike lõhkeseadeldiste omamist. Erinevate allikate andmetel oli rööbaste lähedal märgata auku, mis võis olla põhjustatud plahvatusest ning mõned tunnistajad on rääkinud ka plahvatuse kuulmisest enne õnnetust. Samal raudteeliinil on ka varem terroriakte sooritatud.

Õnnetus on põhjustanud tugevaid häireid Peterburi ja Moskva vahelisel raudteeühendusel.