Linnavolikogu esimehe palgaastmeks on D8, millele vastab 2009. aasta algusest ametipalk 51 400 krooni kuus, teatas linnavolikogu. Volikogu aseesimehe ülesannete täitmise eest otsustati määrata hüvitus 3000 krooni kuus, nii nagu see oli ka linnavolikogu eelmisel aseesimehel.

Linnavolikogu kinnitab ametikohad ja palgaastmed igal aastal oma määrusega „Tallinna linna ametiasutuste struktuur, teenistujate koosseis ja töö tasustamise kord“. 11. detsembril 2008 vastu võetud määruse nr 44 § 11 p 2 kohaselt võib linnavolikogu määrata ametipalga linnavolikogu esimehele või ühele aseesimehele. „Kui palgaline on linnavolikogu esimehe koht, määratakse linnavolikogu otsusega aseesimehele hüvitus samadel alustel linnavolikogu komisjoni esimehega,“ seisab määruses.

Tallinna koalitsioonifraktsioonid andsid linnavolikogu komisjonidele aseesimehi valides oma toetuse ka opositsiooni kandidaatidele.


Tallinna volikogu rahanduskomisjoni aseesimeheks Remo Holsmer (Reformierakond) ja tarbijakaitsekomisjoni aseesimeheks Nikolai Stelmach (IRL) said ametikohad Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide koalitsioonist tulnud toetushäältega. Nii rahanduskomisjonil kui tarbijakaitsekomisjonil on teinegi aseesimees — need on vastavalt Katrin Saks (SDE) ja Natalia Malleus (KE). Kaks aseesimeest otsustati valida ka haridus- ja kultuurikomisjonile, nendeks said Reet Laja (SDE) ja Märt Sults (KE).

Sotsiaal- ja tervishoiukomisjonis sai aseesimeheks Natalia Vaino, linnavarakomisjonis Igor Kravtšenko, linnamajanduskomisjonis Vladimir Panov, õiguskomisjonis Max Kaur, korrakaitsekomisjonis Marika Juuse (kõik KE) ning keskkonnakomisjoni aseesimeheks valiti Maimu Berg (SDE).

Volikogu esimees Toomas Vitsut näeb tänastes hääletustulemustes märke uuest poliitilisest kultuurist, mida ta kutsus arendama enda ametisse nimetamisel peetud kõnes. Seejuures viitas Vitsut ühtlasi linnavolikogus täna tehtud otsusele kinnitada komisjonide koosseisu ka kodanikuühenduste esindajaid.