Kalmistu rajati Saksa sõjaväelaste massihaua koha peale Besedinosse Saksamaa sõjakalmistute hooldamise rahvaliidu (Volksbund Deutsche Kriegsgraeberfuersorge) poolt, teatab Saksa armee Bundeswehr.

Pidulikul tseremoonial osales Berliini poolt kaitseministeeriumi Bundestagi riigisekretär Thomas Kossendey, kindralinspektor (kõrgeim auaste Bundeswehris) Wolfgang Schneiderhan ja üle 200 hukkunud sõjaväelase sugulase ja lähedase.

Kalmistu on rajatud neljale hektarile ning see on mõeldud 50 000 hukkunud sakslasele. Praeguseks on sinna ümber maetud 20 000 sõjaväelase põrmud.

Riigisekretär Kossendey märkis, et Kurski lahingu kaotamise järel matsid taganevad sakslased oma langenuid kiirustades ja paljud sõjamehed pole siinai väärikat viimset puhkepaika leidnud.

Besedino asub 18 kilomeetri kaugusel Kurskist - esimesed sakslaste matmispaigad avastati spetsialistide poolt ja maeti seal ümber juba 2005. aastal. Praeguseks on leitud 21 000 sõduri säilmed, kellest 19 000 nimed on tuvastatud ning graniiti jäädvustatud.

Sõjakalmistute hooldamise liit asutati pärast Esimest maailmasõda. Aastal 1954 tegi SLV valitsus liidule eesmärgiks otsida, säilitada ja hooldada välismaal asuvaid sakslaste matmispaiku.

Teise maailmasõja jaoks võtmetähtsusega Kurski lahing (Saksa koodnimetusega Operatsioon Zitadelle) toimus 4. juulist kuni 23. augustini 1943. Selles osales 2,2 miljonit sõjaväelast, 6600 tanki ja iseliikuvat tankitõrjesuurtükki ning ligi 5000 lennukit. Hukkus ligi 360 000 inimest.