USA ametnike väitel lindistas video Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus FSB, üritades selle abil kas värvata või diskrediteerida USA riigidepartemangu 34-aastast abielus diplomaati Brendan Kyle Hatcherit, kes peab sidet Venemaa religioossete ja inimõigusteorganisatsioonidega, teatab ABC News.

Kui Hatcher FSB väljapressimisele ei allunud, pandi lindistus üles Vene internetiportaali, mida paljud Vene ajakirjanikud peavad lähedalt seotuks FSB-ga.

Video alguses näidatakse Hatcherit pimedal tänaval mobiiltelefon käes. Kuulda on, kuidas Hatcher räägib vene keeles mitme naisega ning näidatakse ilma rinnahoidjata naise pilti.

Lõpuks näidatakse hotellitoa laes olnud varjatud kaamera lindistust. Tuba on valgustatud ning Hatcher lamab aluspesus voodil. Seejärel näidatakse sama tuba kustutatud valgusega ning meest ja naist voodis ilmselt seksimas. Hatcher väidab, et pimedas toas olev mees ei ole tema ja USA ametnikud usuvad teda.

„Karu on tagasi,” ütles USA föderaalse juurdlusbüroo FBI endine vastuluureagent David Majors, kes juhtis üle 20 aasta operatsioone KGB vastu. Majors ütles, et kui enamik ameeriklasi usuvad, et võitlus venelastega lõppes Berliini müüri langedes, on FSB tegelikult sama võimekas kui selle eelkäija KGB. „Venemaa luureteenistus on sama agressiivne ja suur nagu siis, kui astusime neile vastu külma sõja ajal,” nentis Majors.

Kuu enne Hatcheri video avaldamist internetis avaldati video Briti diplomaadist James Hudsonist väidetavalt seksimas kahe prostituudiga. Hudson lahkus mõne päeva jooksul ametist, põhjustades kodumaal skandaali.

Mõlema diplomaadi videod avaldati samal, Komsomolskaja Pravda veebilehel.

Luureteemadel kirjutava Vene ajakirjaniku Andrei Soldatovi sõnul on Komsomolskaja Pravda tuntud kui FSB-ga seotud propagandakanal.

Vaata videot SIIT.