Kõo valla 13 volikogu kohale kandideerivad 16 inimest, kuid kõik need koonduvad valimisnimekirja „Koduvald", kirjutab Eesti Päevaleht.

Nimekirja eestvedaja, 17 aastat Kõo vallavanema ametit pidanud Tarmo Riisk rääkis, et see oli puhtalt töövõit, et üldse volikogu koosseisu jagu kandidaate nimekirja saadi.

„Poliitika ei huvita kedagi ja needki inimesed oli raske kandideerima saada," rääkis Riisk, kelle sõnul mingisugust kampaaniat nimekiri ei tee, samuti pole kavas kohtumisi valijaga.

Ida-Virumaal  Mäetaguse vallas tuleb valimisliidu „Kodupaik" 18 kandidaadil rinda pista küll viie üksikkandidaadiga, aga kui vähemalt kuus valimisliidu kandidaati saavad kas või ühe hääle, on kindel, et võitjaks osutub just volikogu esimehe Veljo Kingissepa kokkupandud nimekiri.

Kolga-Jaani 11-liikmelisse vallavolikokku kandideerib 15 inimest IRL-i nimekirjas, üks Keskerakonna nimekirjas ja kaks üksikkandidaati - see tähendab, et IRL-i võit on juba ette kindel.

Kolga-Jaani praegune ja arvatavasti ka tulevane vallavanem Kalevi Kaur arvas, et praegune keeruline aeg ei innusta erakondi nendes omavalitsustes võimule pürgima, kus midagi jagada pole. Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes