„Ta tegi suuri pingutusi, et reisi avalikkuse eest varjata, sest nii tema kui venelased nõustusid, et seda tuleb salajas hoida,” ütles üks ametnik The Timesile.

Kreml on kommentaaridest keeldunud, kuigi on eitanud, et president Dmitri Medvedev või peaminister Vladimir Putin on Netanyahuga kohtunud. Vene ajaleht Kommersant teatas aga, et üks Kremli ametnik on Netanyahu visiiti Moskvasse kinnitanud.

Netanyahu büroo ametnikud tunnistasid, et valetasid avalikkusele peaministri päevaplaani kohta. Üks ütles The Timesile: „Oli palju kaalutlusi, palju põhjusi, miks peaministri esmaspäevast päevaplaani ei avalikustatud. See oli rahvusliku julgeoleku huvides, mis on nüüd lekete tõttu kahjustatud.”

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ei suutnud kahtlustusi maha suruda, öeldes Moskvas ajakirjanikele: „Et kuulujutte kinnitada, peate minema kuulujuttude allika juurde.”

Kaubalaeva Arctic Sea kadumisega seotud müsteeriumiga on kaasas käinud elav diplomaatiline tegevus Moskva ja Jeruusalemma vahel. Päev pärast laeva vabastamist, 18. augustil lendas Moskvasse Iisraeli president Shimon Peres, kes pidas läbirääkimisi Medvedeviga.

Peres ütles hiljem, et Venemaa lubas üle vaadata oma otsuse müüa Iraanile S300 õhutõrjesüsteeme.