Õli lisab tulle ka asjaolu, et 49-aastase islamifanaatiku Reda Seyami kümnete tuhandete eurodeni ulatuvad kohtukulud tasub maksumaksja, kirjutab Daily Telegraph.

Berliini kohus, kuhu islamist pärast kohaliku omavalitsuse poolset nimepanekust saadud keeldumist pöördus, leidis, et nimi on sobiv, sest tegu “laialt aktepteeritud araabia nimega”.

Saksamaal on laste nimede osas kehtestatud üsna karmid reeglid ning veidrate soovidega lapsevanemad saavad tihti võimudelt kelduvaid vastuseid. Viimastel aastatel on keelatud lastenimede nimekiri paisunud tuhandete uute nimede võrra — näiteks on keelatud oma lapsele nimeks panna Sputnik, McDonald, Woodstock, Satan, Grandma, Tom-Tom ja Peppermint.

Seyami kohtutee kestis kolm aastat ning lõpuks võib ta nüüd Berliini kohalike võimude vastuseisust oma pojale “sõjaka” nime panna.

Seyami näol on tegu äärmuslasega, kes kutsub üles võitlusse Läänega ning on vastu inimõigustele, naiste valimisõigusele ja demokraatiale. Saksa luure on teda jälginud aastaid ning kahtlustatakse, et ta oli üks võtmeisikuid Indoneesiale kuuluva Bali saare terrorirünnaku korraldamises. Pommiplahvatus 2002. aastal turistide seas populaarsel saarel tappis 200 inimest. Samas piisavaid tõendeid tema seotuse kohta pole suudetud leida.

Alles äsja avas prokuratuur tema suhtes uue toimiku. Sel korral süüdistatakse teda kuritegelikku organisatsiooni kuulumises ja selles, et ta on kutsunud internetis noori islamiusulisi üles liituma “džihaadiks Lääne vastu”.

Mehe esimene naine põgenes tema juurest pärast 15 abieluaastat (vahetult pärast Bali pommirünnakut) ning elab nüüd Saksa tunnistajatekaiste programmi valvsa pilgu all. Oma eksmeest nimetab naine ohtlikuks fanaatikuks.

Teise naisega on radikaalsel islamistil kuus last ning tema sissetulekuks on 2000 euro suurune riiklik sotsiaaltoetus.