Raamat, mida Lauli sõnul ameerika klaverikaupmehed kasutavad kui piiblit, paigutab Estonia klaveri teise kvaliteedigruppi, High quality performance pianos, millest eespool on ainult kuus klaverit.

„USA turul olevaid klavereid jagatakse mitmesse kvaliteedikategooriatesse. Ütleme nii, et 7-18 koht on tõmmatud ühte gruppi,“ selgitas Laul, et valik tehti 86 erinevat klaverit võrreldes.

Estonia klaveriga samasse kvaliteedikategooriasse kuuluvad veel ka Bechsteini (Academy), August Forsteri, Sauteri, Schimmeli (Konzert), Seileri, Feurichi, Grotriani, Haessleri, Mason&Hamlini ja New Yorgis valmistatava Steinway klaverid.

„Hamburgis valmistatav Steinway kuulub pingereas esimese kuue klaveri hulka,“ täpsustas Laul.

Lauli hinnagul mõjutab Estonia klaveri nii kõrge reiting kindlasti ka klaveri müüki. „Indrek Laul saatis just meili, kus on kirjas, et  just telliti Atlantast kaks klaverit, Torontost kaks klaverit. Mina sain täna Itaaliast päringu, Hispaaniast tahetakse vaatama tulla ja ka Austraaliast tuli päring,“ loodab Laul, et varsti jõutakse müügis tagasi endiste aegade juurde.

„Möödunud aasta oktoobriga ei anna võrreldagi,“ selgitas Laul, et siis oli turul totaalne madalseis, mis kevadel õnneks taanduma hakkas. Estonia klavereid on müüdud üle terve maailma, kui võtta arvesse ka Nõukogude Liidu aegsed klaveritarned Egiptusesse, võib Lauli sõnul kindlalt väita, et Eesti riigi nime kandev klaver on jõudnud igale mandrile välja arvatud Antarktis.