Ajaleht Der Tagesspiegel kirjutab, et levitatavas „instruktsioonis igapäevaseks kasutamiseks" nõuavad selle autorid oma toetajatelt „sihtmärgi otsest, kahteldamatut peksmist" ning samuti  sõidukite süütamist ja armee esindajate korraldatavate ürituste nurjamist.

Brošüür kirjeldab põhjalikult Bundeswehri eraldusmärke, et „sõjavastastel aktivistidel" oleks lihtsam tuvastada oma „vaenlast". Juhul kui teele satub ohvitser, siis peaaegu alati soovitatakse teda rünnata. Sõdureid-ajateenijaid, aga soovitatakse ärgitada ülestõusule või sabotaažile ja desertöörlusele.

Vasakpoolsed ekstremistid selgitavad Saksa sõjaväelaste vastu rakendatava vägivalla seaduslikkust sellega, et sõdurid ju ongi selleks loodud, et tappa ja saada tapetud ning üleüldse „kõik nad on mõrtsukad".

„Bundeswehr kaitseb prostitutsiooni, vägivalda, surma. Hoolimata olemasolevast „kastisüsteemist" kannab iga sõdur vastutust sõja, piinamiste ja mõrvade eest. Tervikuna on Bundeswehr agressiivse loodusvarade hõivamise instrumendiks," märgitakse levitatavas lendlehes.

Saksa võimude teatel on selle vägivaldse brošüüri ilmumine Berliini tänavatele osa laialdasest sõjavastasest kampaaniast, mis algas veel suvel 2008,kui valitsus ja parlament Bundestag pikendasid Saksa kontingendi Afganistanis viibimise mandaati.

Sellest hoolimata märgitakse, et varem pole sõjavastaste liikumiste aktivistid kunagi teinud üleskutseid ründamaks oma kaasmaalastest sõjaväelasi.

Bundeswehri "peksubrošüür"