Peaministri paljureklaamitud telepöördumisest oodati, et selles sisaldub midagi, mis on tagasiastumise ja devalveerimisega võrdselt oluline, kuid selle asemel saime taaskord teada, et peetakse läbirääkimisi Rahvaliiduga ja et need läbirääkimised hakkavad jõudma lõpusirgele, vahendavad ERR Uudised Kivirähu arvamust.

Ent siiski oli Kivirähu sõnul Ansipi esinemises ka paar uut nooti — Reformierakonna kampaaniameistrid on hakanud tajuma, et peaministri kuulus jäärapäisus ei too enam endiseid plusspunkte ning püüavad nüüd ehitada Ansipile uut imagot, püüdes jätta muljet peaministrist, kes on valmis arvestama ka teistsuguste arvamustega.

Teiseks uudiseks Ansipi suust oli tõdemus, et tal äkki ei olegi alati ja igas küsimuses õigus, kuid paraku on selline ülestunnistus selgelt hilinenud, leiab Kivirähk.

“Kui ei oleks partnereid halvavat hirmu Keskerakonna ja Savisaare ees, oleks Ansipi täht juba ammu loojunud,” leiab sotsioloog ning lisab, et
paraku oleme sellises situatsioonis, kus ilma üheta kahest suurest fraktsioonist — Reformierakonna või Keskerakonnata — ei ole uue valitsusliidu sünd mõeldav.

“Küll aga saaksid need kaks vana sõpra soovi korral ise seljad vastamisi panna ja riiki valitseda. Et niimoodi ei juhtuks, tuleb ülejäänutel valida kahest halvast vähem halb ja teha koostööd Reformierakonnaga.”