Eenmaa advokaat Aadu Luberg ütles Eesti Päevalehele, et Eenmaa oli eile temaga kohtudes kindlalt vastu võimalusele teha president Arnold Rüütlile armuandmispalve.

“Selles osas võtsime vastu kindla otsuse nagu ka selles osas, et päris kindlasti ei hakka Eenmaa vanglast hoiduma ennast haigeks tehes,” ütles advokaat. “Nii uskumatu kui see ka ei ole, pole meie eesmärk vanglasse minekuga võimalikult viivitada.”

Luberg lausus, et kui võtta aluseks, et kohtuotsuse täitmise tähtajad on väga lühikesed, võib Eenmaa vanglasse minna juba järgmisel nädalal. “See ei ole välistatud, kuid advokaadina kavatsen ma analüüsida kõiki seadusest tulenevaid võimalusi,” ütles ta.

Luberg pidas eile Eenmaaga viimase tuleviku üle pikalt nõu ning arutas mitmesuguseid variante, kuidas edaspidi talitada. “Nädalavahetusel kontakteerume veel ja võtame vastu otsuse, sest seni me ühtegi otsust teinud ei ole, seetõttu on midagi lõplikku veel vara öelda,” lisas Luberg.

Tallinna linnakohtu esimehe Helve Särgava sõnul on Eenmaal õigus esitada avaldus kohtuotsuse täitmise edasilükkamiseks. “Nagu ma olen aru saanud, tema advokaat võib seda kavandada,” ütles ta. Seaduse kohaselt peab kohus taolised avaldused läbi vaatama kümne päeva jooksul.

Eenmaa kohtuasja puudutavad materjalid jõuavad riigikohtust linnakohtusse tagasi tõenäoliselt esmaspäeval ning sellest alates peab Eenmaa kolme päeva jooksul vabatahtlikult vanglasse minema. Kui ta seda ei tee, pööratakse otsus sundtäitmisele ning siis peab juba politsei Eenmaa vanglasse toimetama.

Algul paigutatakse Eenmaa keskvanglasse, kus uuritakse tema tervislikku seisundit. Hiljem viiakse ta üle Harku vanglasse.