Ühe portaali väljatöötamisega tegelenud ettevõtte NT Exchange.com juhatuse esimehe Lembit Loo sõnul võimaldab see täita avaliku teabe seaduse nõudeid, mille kohaselt peavad riigiasutused alustama seaduse nõuetele vastava internetilehekülje pidamist mitte hiljem kui 1. märtsil 2002.

“Praegu on seaduses nõutud dokumentide esitamine paljudel omavalitsustel puudulik ning puudub kõigile avatud teabenõuete esitamise võimalus,” ütles Lembit Loo ETAle.

Loo sõnul on erinevatele omavalitsustele pakutav teabesüsteem ühtne, kuid iga omavalitsus saab isikliku portaali, oma internetiaadressi ja kujunduse. “Portaal tähendab võrreldes tavaliste interneti kodulehekülgedega info kontsentreeritust, selle lihtsamat avamist soovijatele,” rääkis Loo. Tema sõnul muutub portaali koondatud registrite ja kalendrite abil lihtsamaks ka ametnike töö.

Kohaliku Omavalitsuste Portaali toote töötas välja infohaldussüsteemide teenuseid pakkuv ettevõte NT-Exchange.com koostöös maailma suurima äritarkvara tootja Oracle Corporation Baltimaade esindusega.

Oracle Baltics juhataja Ants Urvaku sõnul võimaldab koostöö NT-Exchange.comiga pakkuda nüüdsest omavalitsustele tarkvaralahendusi, mis on siiani olnud kättesaadavad peamiselt vaid suurtele ettevõtetele ning organisatsioonidele.

Portaallahendused võimaldavad organisatsioonidel kiiresti hallata internetipõhiselt kõiki oma dokumente, protsesse ja informatsiooni liikumist.