„Sisuliselt lõpetasime me juba ammu terroristidevastase võitluse, kuid on olemas ametlik dokument terroristidevastaste operatsioonide läbiviimise kohta vabariigis. Ma arvan, et märtsi lõpuks, 30.-31. kuupäevaks, kirjutatakse alla ametlikule dokumendile selle lõpetamise kohta," ütles Kadõrov RIA Novosti vahendusel.

Kadõrovi sõnul on tšetšeeni rahvas võitluses rahvusvahelise terrorismi vastu võidukas olnud.

Kadõrov leidis, et edaspidi on võtmetähtsusega meedia - televisiooni ja raadio ning vaimsete juhtide kasutamine „kadunute" tagasi meelitamiseks.

Kadõrov ütles luureteenistustele viidates, et hetkel tegutseb Tšetšeenias aktiivselt umbes 500 ebaseaduslike relvarühmituste liiget.

Kadõrovi sõnul on mõned endised tšetšeeni separatistide juhid, sealhulgas Londonis elav Ahmed Zakajev, valmis kodumaale naasma.

„Nad on valmis kõigest rääkima ning tulema meie juurde, maha istuma ja teenima tšetšeeni rahvast," ütles Kadõrov, lisades, et on rääkinud Zakajeviga telefoni teel. „Ta tervitab Vene Föderatsiooni poliitikat Tšetšeenias, kuid ei saa seda avalikult öelda, sest ta on kümme aastat põgenik olnud."

Hiljutises intervjuus BBC venekeelsele veebilehele ütles Zakajev, et ei naase Tšetšeeniasse.