USA õhujõudude staabiülema alluvuses töötav Sage avaldas oma ettepaneku ajakirja Air and Space Power Journal kevadnumbris. Eelmisel nädalal antud intervjuus ütles Sage, et tegemist on projektiga, mille ta koostas üle aasta tagasi mereväe sõjakolledžis õppides. Ajakiri korjas selle üles ja avaldas kuu alguses oma internetiväljaandes, vahendab Stars and Stripes.

Sage'i sõnul muudavad Aviano baasi mõnes mõttes ebasobivaks väljaõppevõimaluste puudumine ja teised tegurid. Samuti nõustub ta USA õhujõudude Euroopas seatud eesmärgiga kontsentreerida oma tegevus rohkem itta ja lõunasse.

„Ühendriikide rahvuslikes huvides on jätkata USA õhujõudude arendamist Euroopas, paigutades praegu Itaalias baseeruvad USA F-16 hävitajad uutesse baasidesse Poolas," kirjutab Sage oma artikli avalõigus.

Sage'i hinnangul on sellisele sammule mõned olulised takistused:

- Poolas ei ole sellist õhuväebaasi, mis vastaks USA standarditele, nii et USA peaks kulutama sadu miljoneid dollareid ehitustöödele.

- Venemaa oleks tõenäoliselt vastu USA vägede paigutamisele nii lähedale oma piiridele.

- Poola ise peaks sellega nõustuma.

Sage'i sõnul teeb aga Poola otsus osta omale F-16 hävitajaid võimalikuks ühisõppuste pidamise. Samuti on Poolas õhuruumi kasutamisele vähem piiranguid kui Itaalias ja leidub ka piiratud alasid, kus piloodid saaksid lihvida oma pommitamisoskusi.