Rahvaliidu üks juhtpoliitikuid Tiit Tammsaar ütles BNS-ile, et Rahvaliit esitas Rüütli võimaluste kohta enne valimisi kõige ausamaid prognoose, kui teised erakonnad suuremal või vähemal määral bluffisid.

“Ja meid usuti,” tähendas Tammsaar. Ta tsiteeris Keskerakonna presidendikandidaat Peeter Kreitzbergi, kes olevat öelnud, et võitis kandidaat, kelle erakond ja esimees seda kõige tõsisemalt tahtsid.

Tammsaar tunnistas, et Rahvaliit sai oma kauaaegse auesimehe Arnold Rüütli võidust juurde indu erakonna arendamiseks. “Me ei jää loorberitele puhkama ja tegeleme tõsiselt valimisteks valmistumisega. Aasta lõpuks loodame, et meie liikmeskond jõuab 6000 lähedale,” sõnas Tammsaar.

Oma liikmelisuse Rahvaliidus peatanud Rüütel ise volikogu istungil ei osalenud. Tammsaar kinnitas ka, et volikogu ei arutanud üheski vormis Rüütli meeskonna temaatikat. “Oleme kodruvalt rõhutanud, et see on tema enda pädevus,” sõnas Tammsaar.

Arutati ka koostööd Keskerakonnaga. Tammsaare sõnul leiti, et esialgu piisab koostööleppest Rahvaliidu ja Keskerakonna fraktsioonide vahel riigikogus.

“Opositsioonierakonnad peavad riigikogus tihedalt koostööd tegema ja selline leping on ajakohane, kui see toimib, vaatame millises vormis koostööd saaks edasi arendada,” lausus Tammsaar.