Kokkupõrgetes illegaalidega said kaks Safi keskuse töötajat ja üks politseinik kannatada. Märatsevad aafriklased peksid segi oma ruumid, viskasid kogu sisustuse, dokumendid ja arvutid välja tänavale ning panid seejärel põlema, teatab Agence France-Presse.

Rahutuste mahasurumiseks kasutati politsei, aga ka garnisoni, mille territooriumil illegaalide laager asub, sõdurite abi. Korra loomiseks kulus neil kokku kaks tundi.

Esialgsetel andmetel alustasid mässu need aafriklased, kellel võimud keeldusid ajutist luba Euroopa Liidus viibimiseks andmast. See pole ammugi esimene kord kui Safi keskuse illegaalid märatsema hakkavad.

Ajaleht The Times of Malta kirjutab, et taolisi jamasid on ka varem olnud. näiteks 8. detsembril hõivasid immigrandid bloki B õu ja hakkasid loopima politseinike ning sõdureid kõigega, mis neile kätte sattus. Õhtuks suudeti olukord kontrolli alla saada.

Igal aastal jätavad tuhanded illegaalid oma kodud Aafrikas maha, et üritada ületada merelised takistused ning jõuda parema elu peale Euroopa Liitu, kus nad muutuvad tavaliselt ühiskonnale koormaks.