Tundub, nagu oleksid kõik riigiisad ja majandusinimesed endale kohustuse võtnud meid häda ja viletsuse eest hoiatada ning astroloogide käest leiba ära võttes tumedat tulevikku ennustada. Ei tea, mis sellest praegu kasu on. Varem oleks pidanud hoiatama, et kõik asjad siin ilmas ei saa kogu aeg ainult paremaks minna. No ja inimestel endil oleks võinud ka natuke kainet talupojamõistust olla, eks ole.

Ma ei arvagi, et raskel ajal peaks pea liiva alla peitma ja näo tegema, et kõik on hästi – niimoodi talitati siinmail ühe teise riigikorra ajal –, aga ma tahaksin, et kogu selle hala ja kurtmise kõrval kellelgi ka midagi positiivset ja ilusat pakkuda oleks. Elu ei koosne ainult majanduskriisist, kommunaalmaksudest ja konnasilmadest, sõbrad. Vahel leiab rõõmu ka igapäevastest pisiasjadest, tuleb ainult osata vaadata.

Kõik pessimistid ja elu kiruvad inimesed peaksid eeskuju võtma Kihnu Virvest. 81-aastane elurõõmus saare naine ei väsi naeratamast ja leidis mullu ka telemängus ühe sendi võitmisest midagi head. „Et ta nii hästi läks, seda ma poleks uskunudki,“ naeris Virve nakatavalt pärast toonast sendivõitu. Pühapäeval ETV-s esinenud Kihnu Virve esindas sellist optimismi ja elujaatust, mis peaks ka suurimad skeptikud enda pärast häbi tundma panema.

„Süda on rõõmus,“ ütles Kihnu Virve Delfil külas käies. Usun, et see ongi tema elujaatuse võti. Süda peab rõõmus olema, siis saab selle eluga ka hakkama.

Kui üks lihtne maanaine suudab kõikide eluraskuste kiuste – ja neid raskusi on Kihnu Virvel küllalt olnud – pakatada säärasest elurõõmust, miks siis meie laseme end igapäevaelu pahupoolest üha masendada? Igatahes mõjub üks selline üdini positiivne inimene tervendavamalt kui terve hooaeg niinimetatud häid uudiseid.