Tema sõnul võimendavad teineteist majanduskriis ja demograafiline langus, kirjutab Äripäev. "Tasulised kõrgkoolid õpetavad valdavalt madala omahinnaga erialasid, mis on küll õppijate seas populaarsed, kuid riigis ja ühiskonnas valitseb suhtumine - nende erialade lõpetajate osas on meil ületootmine," rääkis Tartu Ülikooli rektor.

Tallinna Ülikooli prorektori Heli Mattiseni sõnul tuleb erakõrgkoolide pankrotte kindlasti ennetada - seda just tudengite huvidest lähtuvalt. "Vastutustundlik erakõrgkooli omanik otsib juba mõnda võimalusi liituda riiklike või avalik-õiguslike kõrgkoolidega," märkis ta.

Erakõrgkooli Akadeemia Nord rektori Ene Graubergi sõnul on väikeste kõrgkoolide eelis keerulisemates oludes see, et nad on paindlikumad. "Uksed peavad varsti sulgema ilmselt need, kes pole suutnud veidi kaugemale oma tulevikku kavandada," märkis ta.

Samas tasuliste õppurite arv tänavu Karise sõnul ei vähene. "Rasked ajad on reeglina inimesi pigem toonud ülikoolidesse ennast täiendama või poolelijäänud õpinguid jätkama," põhjendas ta.